Flat Preloader Icon Välkommen till Spelens hus...

Fish Tank

Spelledning av rollspel

Fish Tank är en mysig förening vars verksamhet är koncentrerad kring olika typer av soffor och fåtöljer; generellt de på Spelens hus. Vårt huvudsyfte är att diskutera, utveckla och promota rollspelsteori. Dvs tankar och modeller som sedan tidigt 2000-tal ungefär använts för att bena ut hur rollspelande funkar.

Varför det är så fantastiskt roligt, och hur man kan göra det ännu mer givande. Rollspelsteori tar upp saker som gruppdynamik och trygghet, men också dramatiska strukturer, storymodeller, rollgestaltning, men även; esoteriska koncept som fisktankar, bleed, The Big Model, simulationism och narrativism. Våra diskussioner svävar ibland ut på andra ämnen, ofta relaterad nördkultur, men vi försöker ta det tillbaka till rollspelsfokuset innan det blir för flummigt.

Sekundärt försöker vi ibland ordna spelgrupper för att faktiskt testa på spel och teorier vi pratar om. Flera häftiga rollspelskampanjer har redan fötts ur Fish Tanks samtal!

Alla är välkomna till våra möten, både totala nybörjare och inbitna rollspelsveteraner. Det enda som är viktigt är att du är nyfiken på rollspel eller intresserad av hur du kan “levla” upp ditt rollspelande. Oavsett din bakgrund är vi intresserade av ditt perspektiv! Det kostar inget att komma på våra träffar!

Vi träffas måndagar jämna veckor klockan 18 på Spelens hus och kommunicerar i regel annars via vår facebookgrupp, “Fish Tank“. Du kan även läsa mer på vår Wiki.

WIKIFACEBOOK-GRUPP

Bli medlem i Fish Tank!

BLI MEDLEM