Flat Preloader Icon Välkommen till Spelens hus...

Sverok Skåne ordinarie årsmöte 2020

Sverok Skåne ordinarie årsmöte 2020

Uppdatering: distriktets discordserver kommer användas för mötet. Gå med på https://discord.gg/QbdjEY

Härmed kallar Sverok Skåne till ordinarie årsmöte den 29e mars 2020 klockan 15:30 till 17:00 (ca.). Vi kommer besluta om budget, verksamhetsplan, nya styrelse och mycket annat spännande.

Hur ska Sverok Skåne se ut under 2020? Ska vi bygga världens största kakgiraff? Ska vi åka ut i skogen och jaga monster eller låta skärmens ljus värma våra ansikten? Det bestämmer vi tillsammans!

Motioner

Motioner ska vara inkomna senast den 13e mars för att kunna behandlas av styrelsen innan årsmötet,

Valberedning

Det är viktigt att vi hittar rätt människor till rätt platser i distriktet – nominera gärna fler än färre – valberedningen älskar mycket arbete! Om ni mailar till info@skane.sverok.se eller skriver till distriktet på vår facebooksida kommer vi se till att ni når fram till varandra.

Ombud

Alla föreningar har rätt att skicka ombud i enlighet med distriktets stadgar http://skane.sverok.se/distriktet/stadga-2/

OBS! Ändrat pga ändrad mötesform. Se längre ner.

Handlingar

Handlingar är publicerade på
https://drive.google.com/open?id=1B6Ig_nPmyPkK6zuUPcTnbgs4dQ5l9qbn

Vad: Årsmöte för ditt Sverokdistrikt

När: den 29e mars klockan 15:30

Var: Spelens Hus i Malmö, Nobelvägen 145A.
Eventuellt kommer lokalen ändras till studiefrämjandets lokaler i Malmö vid högt intresse, men då kommer vi lösa transport till och från Spelens Hus.

Alla som är medlem i en Sverokförening i Skåne är välkomna till årsmötet och göra er röst hörd, men kom ihåg att ta med en fullmakt för att kunna rösta!

Uppdatering! ***
Ändringar på årsmötets form och plats på grund av coronaviruset

På grund av risken för smittbildning vid ett fysiskt årsmöte har distriktstyrelsen beslutat om att mötet kommer ske digitalt.

Detta betyder att den ursprungliga platsen, Spelens Hus i Malmö, inte kommer vara tillgängligt.

Istället kommer vi befinna oss digitalt, närmare bestämt på Discord (preliminärt. Vi håller på att gå över detaljer så att allting ska funka). Man behöver fortfarande fylla i en fullmakt för att kunna rösta, men istället för att lämna över den vid årsmötet vill vi istället ha in den digitalt.

Mer information kommer publiceras löpande de kommande veckorna och dagarna inför årsmötet.

Håll er säkra, håll er uppdaterade. Mer information följer.

!!!! Nytt ombudsförfarande !!!!

Tidigare år brukar distriktet kräva ett bevis för att man har tillåtelse att företräda en förening för att ha rösträtt på årsmötet.

Eftersom mötet kommer ske digitalt kommer vi ha ett något annorlunda förfarande den här gången för att bedöma vem som har rösträtt.

De uppgifter vi vill ha från dig för det här årsmötet är ditt namn och din föreningstillhörighet. Vi kommer räkna fram hur många röstberättigade som respektive förening har rätt att skicka. Årsmötets rösträknare ser därefter till att antalet röstande inte överstiger antalet röster föreningen har.

Om det finns ombud från en förening än röster som de har rätt till i enlighet med stadgan kommer urvalet av röstberättigande göras enligt följande ordning
1. Förenings ombud bestämmer inom sin grupp vem som har rätt att rösta
2. Om ombuden inte kan bestämma inom sig kommer vi i andra hand fråga föreningens styrelse. Om man kan vidimera (bevisa) att man företräder föreningen, exempelvis föreningens ordförande, kan den eller de personerna avgöra rösträtt inom föreningen.
3. Om ombuden inte kan komma överrens och det inte finns någon som har rätt att företräda styrelsen kommer rösträtt fördelas efter först till kvarn.

Vid osäkerheter om detta kommer föreningens revisorer avgöra rösträtt.

I praktiken kommer detta förhoppningsvis innebära att man dyker upp och kan rösta utan några problem. Om din förening vill veta hur många röster er förening har på årsmötet kan ni maila info@skane.sverok.se så kollar vi gärna upp innan årsmötet.

Om detta faller ut i god jord kommer vi eventuellt använda det även i framtiden. Har du idéer eller funderingar kring mötesordningen är ni välkomna att prata med oss både före och efter årsmötet – stadgor, struktur och demokrati är spännande frågor närsomhelst på året och vi är väldigt intresserade av att höra från dig.

The event is finished.

Date

Mar 29 2020
Expired!

Time

15:30 - 17:00

Local Time

  • Timezone: America/New_York
  • Date: Mar 29 2020
  • Time: 10:30 - 12:00

More Info

Read More
Discord

Location

Discord
Discord
Website
https://www.discord.gg
Read More

Next Occurrence